Tomatová italská polévka- Zuppa di Pomodori
Potřebné ingredience
2 cibule - 2 stroužky česneku - 1 plechovka oloupaných rajčat - 4-5 čerstvých oloupaných rajčat - 2 bobkové listy - mletý pepř 4 barev - sůl - lžička cukru - smetana - máslo - nastrouhaný parmigiano = parmazán ( nebo jiný sýr podobný parmazánu třeba Grattugiato Fresco) - čerstvá bazalka (když není určitě postačí sušená)
Postup přípravy
Polévka se podává se strouhaným parmazánem.
Na másle osmahneme cibuli s utřeným česnekem ( necháme ji jen zesklovatět), přidám plechovku rajčat a čerstvá oloupaná rajčata nakrájená na čtvrtky. Bobkový list, pepř, sůl a dusím 30min.
Po 30 min. vyjmeme bobkový list , přidáme smetenu a vše rozmixujeme ponorným mixérem.
Dle potřeby a dochutíme solí, pepřem a nejlépe čerstvou bazalkou. Podáváme horké se strouhaným parmazánem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé